21 березня 2024

Днями у Носівській початковій школі Носівської міської ради розпочав свою роботу "Клас безпеки". Він є інтерактивним. Його технічне оснащення дозволяє якісно провадити просвітницько-інформаційну та практичну роботу, організовувати ігрову діяльність і постійну взаємодію учнів.

На базі класу діти в ігровій формі вивчатимуть правила безпечного життя. Для цього ми створили кілька навчальних осередків з усіма необхідними демонстраційними матеріалами та інвентарем, ігрову зону та медіазону для перегляду відеоуроків, куточок психологічного розвантаження.

Облаштувати клас Безпеки нам допомогла Громадська організація «Істок» в рамках проєкту «Розширення можливостей для стійкого майбутнього: забезпечення молоді, яка постраждала від конфлікту, життєво необхідними навичками та безпечними місцями і безпечним простором» ("Класи Безпеки"), який реалізується в партнерстві з представництвом міжнародної неурядової організації «PLAN INTERNATIONAL» в Україні.

На умовах благодійності ними було закуплено обладнання на суму 169283 грн.та проведено серію тренінгів для учителів.

Засновником було профінансовано виконання основних ремонтних робіт з підготовки приміщення, закуплено іграшки. А колектив Носівської початкової школи доклав чимало зусиль для художнього оформлення та дидактичного наповнення класу.

Разом ми створили умови для формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування навичок надання першої домедичної допомоги.

Реалізація даного проєкту – ще один крок на шляху покращення освітнього середовища, умов для навчання учнів та буде активно задіяний у освітньому процесі.

Переглядів:30