Навчання з питань пожежної безпеки

13 березня 2024

13 березня завідувачем Навчально-консультаційного пункту міста Ніжина НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області Володимиром Ярошовцем для відповідальних осіб закладів освіти Носівської міської ради було проведено навчання з питань пожежної безпеки.
       Навчання проводилося за програмою, затвердженою ДСНС України в жовтні 2023 року, яка охоплює теоретичні та практичні питання щодо безпекових напрямків.

Слухачі ознайомилися з нормативною базою у сфері протипожежної безпеки, яка визначає обов’язки відповідних працівників:
• Кодексом цивільного захисту України, ст. 20 п.8, ст.40 п.4, п.5;
• Постановою КМУ від 26.06.2013 № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях» п.16;
• Правилами пожежної безпеки в Україні, затвердженими наказом МВС
від 30.12.2014 № 1417 (зі змінами від 08.04.2022).

Фахівець навчального центру ЦЗ та БЖД акцентував увагу відповідальних осіб на діях щодо порядку евакуації учасників освітнього процесу під час надзвичайних ситуацій, повітряних тривог. Указав на типові порушення вимог пожежної безпеки в закладах освіти та основні пожежні ризики, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей.
       Під час практичного блоку навчань відпрацьовувалися навички щодо порядку дій у разі пожежі, гасіння джерел займання за допомогою вогнегасників.

 Завершилось навчання складанням заліку, за результатами якого слухачам видані посвідчення про проходження навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки за формою відповідного наказу ДСНС України.

Переглядів:29