На канікулах вчителі вчаться

08 січня 2024

Сьогоднішній день, 08 січня 2024 року, був надзвичайно насичений методичними заходами  для різних категорій педагогічних працівників закладів освіти Носівської територіальної  громади .

Заступники директорів з навчально-виховної роботи, які зібрались на нараду в залі засідань Відділу освіти, розглянули питання організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності  в закладі освіти. Основну увагу спікери Тонконог Наталія Василівна, начальник Відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту, Ременюк Світлана Олександрівна, заступник директора з науково-методичної роботи Носівського ліцею №1, Кратко Людмила Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Носівського ліцею №5 приділили нормативним документам, на основі яких створюється  система роботи з охорони праці.  Під час практичної частини засідання заступники удосконалювали професійні компетентності щодо створення наказів, посадових інструкцій, інструктажів, актуалізували алгоритм дій щодо розслідування нещасних випадків.

На базі Носівського ліцею №5 відбулося заняття з елементами тренінгу «Емоційна компетентность сучасного педагога через призму ментального здоров’я».

Практичний психолог Катерина Байда та соціальний педагог Катерина Тригуб провели низку цікавих психологічних вправ, спрямованих на релаксацію та усвідомлення власних емоцій. Учасники мали змогу не лише  провести ревізію особистісних проблем та знайти для себе шляхи їх вирішення, а й  створити власний рецепт ментального здоров’я та отримати побажання від символу нового року.

Кожен педагог мав можливість проговорити, проаналізувати власні емоції та емоції оточуючих і отримати практичні навички з їх регулювання.

На базі Носівського ліцею №1 для вчителів української мови закладів загальної середньої освіти громади сертифікованим тренером Громадської спілки «Освіторія» Антоніною Харитоновою розпочато проведення дводенного тренінгу «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат».

Також на базі ліцею відбулося засідання міжшкільної професійної спільноти вчителів математики, на якому досвід практичної діяльності представили вчителі математики Носівського ліцею №1 Кладинога Валентина Миколаївна, Носівського ліцею №5 Сокол Ольга Богданівна та Коломійцева Ніна Миколаївна, Носівської гімназії №3 Хоменко Надія Олександрівна.

Переглядів:57