Міжнародні партнери об'єднують зусилля для підтримки освітніх проектів

12 жовтня 2023

10 жовтня цифровий навчальний центр у місті Носівка відвідали представники фінської організації  Finn Church Aid (FCA) та the LEGO Foundation в Україні.

Під час візиту представники офісу FCA Наталія Стелецка,  спеціаліст моніторінгової роботи FCA,  Геннадій Русанов, Program Manager  організації FCA та фасилітатори центру  Марина Зуб та Анна Кратко презентували напрями роботи, шляхи взаємодії із дітьми громади, спрямовані на подолання освітніх  втрат.  Разом з начальником відділу освіти, сім’ї молоді та спорту міської ради Наталією Тонконог  та гостями відбулося  обговорення проектів the LEGO Foundation, до яких зможуть долучитися такі цифрові навчальні центри. Зокрема,  вже цього року діти й педагоги зможуть взяти участь у Всеукраїнському фестивалі гри, навчання і натхнення Play Fest, що допоможе посилити складову проєктного навчання в освітньому процесі центрів.

Оксана Рома, керівниця освітніх ініціатив the LEGO Foundation в Україні відзначила надзвичайну роль таких ініціатив, оскільки цифрові навчальні центри є не тільки освітнім середовищем, не лише сприяють підтримці навчальної діяльності дітей, а й можуть стати поворотним вектором у житті багатьох з них. Окрім того, ЦНЦ мають можливість позитивно вплинути та підсилити трансформаційні процеси у системі позашкільної освіти. Гостя не приховувала захоплення облаштуванням дитячого простору у Носівці, пообіцяла всебічну підтримку колективу від своєї організації. Як розвивальними іграми  LEGO, так і  у вигляді  організації навчання для  вчителів початкової школи НУШ.

У 2023 році за фінансової підтримки Європейського Союзу фінська міжнародна неурядова організація FCA у межах проекту «Безпечне повернення до навчання в Україні» відкрила у Чернігівської області п’ять сучасних цифрових навчальних центрів. В тому числі  і в  нас, у Носівці. Відтепер  школярі громади мають простір для занять за програмами МОН та якісного розвивального дозвілля. Відвідування такого центру безкоштовне для усіх дітей шкільного віку.

У центрі не бракує відвідувачів кожного дня і в канікулярний період, і зараз, адже є  навчальні заклади у нашій громаді, які працюють за змішаною системою. Тому школярі, які не мають  можливості підключатися до уроків онлайн вдома, приходять у  навчальний цифровий  центр.

 За повідомленням пресслужби Носівської міської ради

Переглядів:40