Робочий візит до Міністерства освіти і науки України

22 березня 2024

Днями у Міністерство освіти і науки України відбулася робоча зустріч керівництва та експертів Шведсько-українського проєкту "Підтримка децентралізації в Україні" SALAR International.org.ua , керівників органів управління освітою пілотних територіальних громад - партнерів проєкту із заступником Міністра освіти і науки України Андрій Сташків. На зустріч була запрошена і начальник Відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Носівської міської ради Наталія ТОНКОНОГ.

Учасники мали предметну розмову про результати роботи у громадах щодо формування ефективних освітніх мереж, про реформування мережі старшої школи, про досягнуті успіхи та готовність їх масштабувати на інші громади й території, про проблеми з якими стикаються громади у процесах функціонування та реформування освітньої галузі, про етапи та часові рамки втілення освітніх змін та трансформацій, про заходи щодо підвищення інституційної спроможності місцевих органів управління освітою.

Головний меседж, який прозвучав від керівництва Міністерства освіти і науки - ОСВІТНЯ РЕФОРМА, В ТОМУ ЧИСЛІ Й РЕФОРМА СТАРШОЇ ШКОЛИ - НЕЗВОРОТНЯ! Тому варто продовжити зміни на місцях, формувати розуміння змісту реформи серед усіх освітніх стейкхолдерів.

Salar International підтримує пропозію Міністерстра долучитися до проведення регіональних заходів щодо впровадження реформи старшої школи. Отриманий досвід пілотних громад у співпраці з проєктом є безцінний та реально показує позитивну суть таких освітніх змін.

Тому, хто йде попереду важко, але почесно! Той хто не відкладає зміни на затра - перший досягне успіху! Той, хто вірить і натхненно працює - перемагає!

 
Переглядів:83