День захисту дітей в закладах позашкільної освіти

29 травня 2023

Коли у небі сонечко сміється,

А в полі, лузі квіти розцвітають,

Тоді нас всіх із цим прекрасним святом –

З днем захисту дітей завжди вітають.

      Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі святкується одне з найстаріших міжнародних свят - Міжнародний день захисту дітей. Бо діти - це головна радість і надія для батьків. Вони справжнє майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу.

       В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

      Через повномасштабне вторгнення російської держави  заклади освіти Носівської територіальної громади вже розпочали святкування Міжнародного дня захисту дітей. Так, комунальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості»  організував для своїх вихованців патріотично-пізнавальний квест «Ми роду козацького діти», свято «Сузір'я творчості».

Возможно, это изображение 8 человекВозможно, это изображение 1 человек, ребенок и текстВозможно, это изображение 11 человекВозможно, это изображение 7 человекВозможно, это изображение 5 человек и ребенокВозможно, это изображение 9 человекВозможно, это изображение 4 человека, косы и люди улыбаются

     Також на базі комунального закладу «ЦДЮТ» Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Носівської територіальної громади провів конкурс дитячих малюнків «Мій чарівний рідний край!»

  А вихованці комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа» Носівської міської ради До Дня захисту дітей позмагались у легкоатлетичних випробуваннях (біг на 30 та 60 метрів та метання м’ячика) серед дітей 2011-2012 р.н., 2013-2014 р.н., 2015 р.н. і молодші.

Переглядів:248