Міжнародний конкурс з українознавства

23 березня 2023

З лютого до березня 2023 року Науково-дослідний інститут українознавства Міністерства освіти і науки України провів ХVІ Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти, який пройшов у два етапи.

  І етап передбачав написання учнями 8-11 класів науково-дослідних робіт, ІІ етап – виконання письмових конкурсних завдань та виконання тестів з українознавства.
  Метою конкурсу було залучення учнівської молоді до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми, розвиток інтелектуального потенціалу учнів на засадах українознавства.

    Із 56 переможців серед дев'ятикласників диплом ІІІ ступеня виборола учениця Носівського ліцею № 1 Ілона Руденко (керівник Наталія Шевченко), із 81 переможця серед здобувачів освіти 10 класу диплом І ступеня виборола теж учениця Носівського ліцею № 1 Яна Семенець (керівник Світлана Кебкал).

   Щиро вітаємо переможців ХVІ Міжнародного конкурсу з українознавства, дякуємо науковим керівникам за плекання національно свідомого молодого покоління, популяризації україністики в освітньому просторі та долучення до українознавчих проєктів!
     Бажаємо Вам міцного здоров’я, творчих здобутків на шляху відкриття нових цікавих сторінок самобутності українського світу, віри у свої сили та майбутніх перемог!

Переглядів:137