Підсумки конкурсу "РОЗУМфест"

23 березня 2023

Національний заповідник «Гетьманська столиця» (м. Батурин) у лютому-березні 2023 року провів конкурс «РОЗУМфест-2023», метою якого було  виявлення обдарованих дітей та молоді, залучення їх до словесної творчості та декоративно-прикладного мистецтва, формування творчої культури, патріотичного виховання підростаючого покоління, збереження пам’яті про видатних українських гетьманів, розкриття та усвідомлення значення гетьманського Батурина в історії України через призму їх діяльності.  Конкурс проходив за номінаціями: «Слово», «Художнє (образотворче) мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво».

Цього року конкурс присвячувався гетьману Кирилу Розумовському та його сину, знаному у Європі дипломату і покровителю мистецтв Андрію Розумовському.

Серед 100 юних талантів з різних областей України учасниками конкурсу «РОЗУМфест-2023» стали здобувачі освіти Носівської гімназії № 3 та Носівського ліцею № 5. Високу нагороду (гран-прі) в номінації «Слово» здобула учениця Носівської гімназії № 3 Анжела Каленик (керівник Валентина Згода),  здобувачі освіти Носівського ліцею № 5 Карина Гуленко виборола І місце в номінації "Художнє мистецтво " (керівник Катерина Тригуб), а Дар'я Дика у номінації "Декоративно-прикладне мистецтво " стала лауреатом (керівник Марина Горбунова). Їхні роботи представлені на виставці талановитих українців у палаці Кирила Розумовського. 

   Вітаємо із заслуженою перемогою! Упевнені, що досвід участі в цьому конкурсі вас багато чому навчив. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому – вчіться, дізнавайтесь нове, розвивайтеся. Успіхів вам, натхнення, творчості і позитиву!

Переглядів:233