Дорогу здолає той, хто йде!!!

23 лютого 2023

 

 

22-23 лютого Носівську громаду відвідали експерти SALAR International.org.ua Олег Фасоля та Войцех Мархлєвскі.

Перший робочий день провели із учнями Носівського ліцею №1 Носівської міської ради Чернігівської області. Спільно вибудовували можливі освітні траєкторії здобувачів освіти після закінчення 9 класу, оцінювали ефективність теперішньої старшої школи та обговорювали необхідність її реформування.

Складною, але чесною та відвертою була розмова з педагогічним колективом ліцею №1. Говорили про виклики, які стоять перед українською школою, про фактори, які впливають на якість освітніх послуг, про те як здійснювати зміни у теперішньому часі і які зміни мають стати першочерговими. Особливу увагу присвятили аналізу досліджень, які були проведені із здобувачами освіти 9-х та 11-х класів ліцею.

Ранок другого дня зустрів гостей повітряною тривогою, але це не стало на заваді експертам SALAR International.org.ua продовжити роботу із здобувачами освітим Носівського ліцею №5 Носівської міської ради Чернігівської області у сховищі. Вмотивовані учні висловлювали суперові ідеї, будували освітні траєкторії та разом напрацьовували нові моделі профорієнтаційної роботи у закладі освіти, вчили управлінців залучати здобувачів освіти до формування місцевих освітніх політик, формувати місцеві команди, створювати умови для підвищення якості освітніх послуг особливо у старшій школі.

Проміжні результати роботи команди освітнього компоненту SALAR International.org.ua у Носівській громаді Чернігівської області обгорили в кінці робочого дня з міським головою Володимиром Ігнатченком. За рік співпраці Проєкту із громадою здійснено кроки щодо модернізації мережі закладів освіти, розпочато реформування старшої школи громади, напрацьовано плани підвищення ефективності діяльності освітньої галузі, апробовано нові методики роботи із освітніми стейкхолдерами, налагоджено прозорість діяльності та нові моделі комунікаційної діяльності.

Думка здобувачів освіти, як отримувачів освітніх послуг, є критично важливою. На жаль, не завжди чуємо дітей, діємо шаблонно та упереджено. Потрібно вчитись чути підростаюче покоління! Відкинути зарозумілість! Не біймося змін!

 

 

Переглядів:150