Майстер-клас для вчителів історії

06 січня 2023

Використання сучасних інформаційних технологій у навчанні - одна з найбільш важливих тенденцій розвитку світового освітнього процесу. В умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, коли освітній процес організовується в дистанційному та змішаному форматах, належний рівень володіння вчителями цифровими технологіями – вимога часу, запорука безперервності здійснення освітнього процесу.   

Тому розвиток інформаційно-комунікаційної компетентності, здатності використовувати наявні та створювати нові освітні ресурси педагогів - один з ключових напрямів підвищення їхньої професійної майстерності. З цією метою 05.01.2023 року на базі Носівського ліцею №5 відбувся майстер-клас «Використання онлайн-інструментів при викладанні історії».

Своїми напрацюваннями використання ІКТ на уроках історії поділився Стащенко Ю.А., вчитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель, учасник та лауреат обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінаціяї «Історія» та «Інформатика».

Учасники майстер-класу, вчителі історії закладів загальної середньої освіти Носівської громади, опанували навички роботи з сервісом для створення ментальних карт Google jamboard, сервісом для створення хмаринок слів Wordart, застосунком для створення вікторин Quizizz, удосконалювали навички роботи з онлайн-сервісами для перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу Googl-forms,  learningapps.org, Сlasstime.

Особливу увагу присутніх викликало знайомство з платформою для демонстрації 3D-сцен Mozaik Education. Видовищні інтерактивні відео про різні періоди всесвітньої історії відкривають нові перспективи в освітньому процесі.

                Про можливості використання навчально-дидактичного мультимедійного матеріалу для базової середньої школи KM MEDIA ED PROFI для 5 класу розповіла Шевченко Н.В., учителька історії Носівського ліцею №1.

         Досвідом роботи з проблеми «Використання компетентнісного підходу на уроках історії для активізації пізнавальних інтересів учнів» поділилася Якименко В.М., вчителька історії Носівського ліцею №1.

Переглядів:388