Тренінг для вчителів 5 класів

03 січня 2023

Підвищення професійної майстерності педагогів - ключове завдання на шляху реалізації Концепції «Нова українська школа». Щоб підтримати вчителів 5 класів у впровадженні основних положень Нової української школи громадська спілка «Освіторія» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (Юнісеф) підготувала більше 300 сертифікованих тренерів з різних областей України за 5 напрямками: «НУШ для керівників ЗЗСО», «Оцінювання в НУШ», «Діти НУШ: хто вони?», «Інструменти та сучасні підходи в НУШ». Отриманий сертифікат надає їм право на реалізацію власних тренінгів у рамках Нової української школи. У Чернігівській області працюють 7 таких підготовлених тренерів.

Можливість підвищити власну професійну кваліфікацію та долучитися до ініціативи, що була схвалена Міністерством освіти і науки України, отримали також педагоги нашої громади.

Сьогодні 03.01.2023 року на базі Носівського ліцею №1 для 22 педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти відбувся тренінг «Техніки формування креативного та критичного мислення». Провела його одна з тренерів ГС «Освіторія» Надія Білоусова, доцент кафедри педагогіки початкової освіти, технологій та менеджменту Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя.

Учасники тренінгу ознайомилися з різноманітними техніками розвитку креативного мислення: «Апельсин», «Кубіки Роррі», «Малювання музики», «Скрайбінг», «Плутанина», «Фанфік»». Усього близько 15 технологій. 

Найбільшу увагу під час тренінгу було приділено структурі та методиці проведення уроку розвитку критичного мислення. Учителі ознайомилися з  «Пірамідою навчання» та таксономію Блума-Андерсона, вчилися робити цілепокладання за технологією «SMART». Об’єднавшись у групи, визначали та формулювали проблеми, добирали необхідне змістове та методологічне наповнення для усвідомлення та пошуку оптимальних шляхів її розв’язання учнями.

Надзвичайно цікавою була робота педагогів над компетентнісними завданнями PISA.

Усі учасники події отримають сертифікати про підвищення кваліфікації від ГС «Освіторія».

Переглядів:257