Довічна державна стипендія для Заслуженого вчителя України Зої Пухи.

21 квітня 2024

Довічну державну стипендію   отримуватиме  Заслужений вчитель України  Зоя Пуха

 Відповідно до Указу Президента України «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти», довічну державну стипендію отримуватиме  наша землячка, Заслужений вчитель України  Зоя Дмитрівна Пуха.

  Зоя  Дмитрівна  працює вчителем англійської мови Носівського ліцею №1, має загального педагогічного стажу - 52 роки.

 Вчитель  має  цілу низку нагород, як державних, так і відомчих. Зокрема, численні грамоти МОН,  Управління освіти, нагрудні знаки «Відмінник освіти»,  «Василь Сухомлинський», медаль «Драгоманівська родина», обласна премія Софії Русової,  звання Заслужений учитель України.

Зоя Дмитрівна – відома не лише у своєму колективі, громаді.

Вона бере активну участь у громадському житті. Вона, як національний переможець міжнародної програми для вчителів англійської мови навчалася в університеті  штату Монтана (США). Як одна з найактивніших вчителів англійської мови була рекомендована  МОН України та Британською Радою для навчання на тренера-агента нових змін і провела  тренінги для колег  Чернігівщини в рамках програми НУШ.

 Зоя Дмитрівна - член Всеукраїнської асоціації викладачів англійської мови, член групи викладачів - тренерів  при  Посольстві США в Україні, співпрацює з Корпусом Миру США.

 Навчаючись упродовж життя, учитель постійно бере участь у різноманітних проектах. Учителька щорічно бере активну участь у підготовці та проведенні міських, обласних семінарів, всеукраїнських та міжнародних майстер-класів, конференцій, є учасником розробок інноваційних освітніх програм НУШ. Активно ділиться з колегами своїм досвідом, проводить професійні тренінги.

Зоя Дмитрівна - голова професійної спільноти вчителів англійської мови Носівщини, очільник Ресурсного центру «Перспектива нового тисячоліття», який дає можливість реалізувати програму децентралізації в освіті (учасником цього проекту є сама вчителька). З.Д. Пуха - учасник Всеукраїнського експерименту МОН України «Дидактико-методична система розвитку дитячої творчості в межах навчально-виховного процесу дошкільного та загальноосвітнього навчального закладу». Упродовж двох років проекту проводила науково-практичні семінари для вчителів англійської мови міста Києва. Вчителька була запрошена викладати методику навчання англійської мови в університеті імені Михайла Драгоманова. Зоя Дмитрівна поєднала підготовку фахівців з практикою вчителя в загальноосвітньому навчальному закладі.

Велику увагу приділяє роботі із здібними дітьми. Її вихованці - переможці міського, призери обласного етапів олімпіади з англійської мови, конкурсу-захисту наукових робіт МАН. Учні Зої Дмитрівни стають учасниками у міжнародного конкурсу «FLEX» за програмою обміну майбутніх лідерів.

 Вчитель  є автором кількох  фахових посібників.

Загалом Зоя Дмитрівна - надзвичайно відповідальна, вимоглива, завзята і дуже  активна, має заслужений авторитет серед колег, учнів та батьків.

 Щиро радіємо за поважну і шановану нашу землячку, що її багаторічна сумлінна праця, професійність в освітянській сфері, її вагомі досягнення та результативність її учнів знайшли пошанівок і Президента. Відповідний наказ про призначення  довічної державної стипендії  діячам освіти, які досягли 70-річного віку з’явився і на сайті МОН.

Щиро вітаємо, шановну Зою Дмитрівну!

Пишаємось Вашим  черговим досягненням!

Заслужено!

Переглядів:8