Волонтерський рух наших педагогів

22 листопада 2022

В Україні - війна. Страшна, кривава, з великими і болючими втратами. Вся Україна за ці 8 років і 9 місяців запнулася у чорну хустку горя і печалі за своїми захисниками, за цивільними людьми, дітьми, страченими російськими терористами.

Однак, переживаючи такі надзвичайно страшні випробування, Україну – не зламати! Ми стаємо ще більш сильними – вистоїмо і переможемо! У нашій громаді люди це доводять щодня ще з першого дня війни.

Величезна кількість жителів згуртувалася, створивши свій фронт, аби бути корисними тут, у тилу, своїм захисникам, які щохвилини ризикують власним життям, виборюючи мир для всіх нас.

На всій території громади облаштували місця, де небайдужі можуть себе знайти у підтримці ЗСУ: збирати і готувати передачі, формувати посилки, заливати окопні свічки, робити пічки, плести маскувальні сітки, виділяти зі свого сімейного бюджету кошти для підтримки наших захисників. Зараз кожен бодай трошки волонтер, і кожен може цілком упевнено сказати, що долучився до спільної, важливої для кожного українця Перемоги.

Освітянські колективи громади одними з перших взялися за таку справу, яка об’єднує, допомагає, надихає.

Бо вже зараз колективам наших «павучків», які плетуть маскувальні сітки, доземно дякують наші воїни таку важливу підтримку. З кожним днем долучалося до цих небайдужих все більше людей, які нашвидкуруч опановували це нехитре ремесло. З кожним днем кількість бажаючих допомогти зростала, так як і потреби у наших хлопців на фронті. 

Власне, у кожному навчальному закладі громади так чи інакше підтримують ЗСУ. Поступово розширилася мережа закладів освіти, де почали збиратися для плетіння маскувальних сіток.

Наразі на рахунку наших педагогів - «павучків» вже близько сотні маскувальних сіток, які надходять за конкретними адресами нашим захисникам-землякам.

Хочеться подякувати всім разом і кожному окремо за таку підтримку. Без імен, бо їх величезна кількість, бо кожен, хто долучається до такої підтримки, має велике серце, сповнене любові до рідної землі, шани до наших захисників, маючи спільну мрію- Перемога України. І вона неодмінно буде!

Переглядів:74